Tarieven

Wat kost een vroedvrouw?

Vroedvrouwenpraktijk Het Kleine Wonder werkt met geconventioneerde vroedvrouwen en via het derdebetalerssysteem. Dit betekent voor jou dat je niets hoeft te betalen om jou te laten begeleiden door onze vroedvrouwen.  Wij regelen alles zelf met jouw mutaliteit.

Per opstart van een nieuw gezin wordt er een éénmalige ‘zorg-waarborg’ van 50€ gevraagd. Deze kost is incl. kilometervergoeding, opstartkosten, telefoniekosten.  Deze kost betalen sommige verzekeringen terug.  

Annulatie van afspraken dienen 24 uur vooraf te worden gemeld, zo niet zijn we genoodzaakt om jouw afspraak aan te rekenen.

Op hoeveel terugbetaalde consultaties heb je recht?

PRENATAAL
Tijdens de zwangerschap is er een terugbetaling voorzien van 12 raadplegingen.


POSTNATAAL
Na de bevalling is er terugbetaling voorzien voor dagelijkse opvolging tot en met dag 5. Daarna krijg je nog 6 (+3 extra) raadplegingen die vrij ingepland kunnen worden tot jouw baby 1 jaar oud is.


ZWANGERSCHAPSVERLIES
Bij zwangerschapsverlies heb je recht op 1 raadpleging op de dag van je verlies en 3 raadplegingen de dagen daarna.


Wat kost een gesprek bij onze psychotherapeut?

De prijs voor één consultatie bij onze psychotherapeut is 50 euro, de duur van een gesprek is max. 60 min.


Telefonische beschikbaarheid

 • We zijn dagelijks bereikbaar tussen 8u en 18u 
 • Voor urgente zaken buiten deze uren kun je contact opnemen met de spoedafdeling, verloskamer/materniteit van jouw ziekenhuis of de huisartsenwachtpost uit jouw regio.

Zorggarantie

 • Neem gerust al tijdens je zwangerschap contact op met ons.
 • Ben je al reeds bevallen, dan kan je je uiteraard ook laten opvolgen door een vroedvrouw aan huis.
 • Wens je poliklinisch te bevallen dan is het zeker ook mogelijk om je te laten begeleiden door onze vroedvrouwen. Wij zorgen dan voor een verdere opvolging aan huis.
 • Al onze vroedvrouwen hebben het good practice label van de vbov, wat betekent dat wij ons engageren om praktijk te voeren volgens hun aanbevelingen en garant staan voor kwalitatieve zorg.
 • Onze vroedvrouwenpraktijk heeft een nauwe samenwerking met andere zorgverleners zoals huisartsen, gynaecologen, kinderartsen, kinesisten, lactatiekundige, …
 • Praktijk Het Kleine Wonder beschikt over een vroedvrouw met voorschrijfrecht.  
 • Al onze vroedvrouwen hebben een extra opleiding over borstvoeding gevolgd om jullie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens jullie borstvoedingsperiode.
 • De sterkte van onze praktijk is onze persoonlijke aanpak en begeleiding van A tot Z waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en bezorgdheden.    
 • Geen enkele vraag is ons teveel.  

Ons werkgebied

Ons team bestaat uit drie vroedvrouwen gesitueerd over meerdere West-Vlaamse regio’s.
Je kan dus de vroedvrouw naar keuze kiezen afhankelijk van je woonplaats.